Do Tatrana Prešov prichádza hádzanár Guilherme Linhares

1982x
14. Máj 2020
Tretí Brazílčan mieri do Prešova
 Pozrite si videoreportáž
 
Slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov bude mať v budúcej sezóne vo svojich radoch napokon až trojicu Brazílčanov. Okrem Pedra Pacheca, ktorý v tíme pôsobil už v predčasne skončenej sezóne a už skôr avizovaného brankára Marcosa Collodettiho získal klub do svojich radov aj ich 21-ročného krajana a mládežníckeho reprezentanta Brazílie Guilherma Linharesa.
 
Ten s klubom podpísal dvojročnú zmluvu s možnosťou jej predĺženia. Mladá brazílska pravá ľavoruká spojka prichádza do Tatrana z tímu niekoľkonásobného bosnianskeho majstra Borac Banja Luka.
 
Predtým pôsobil tento 190 centimetrov vysoký a 86 kilogramov vážiaci hádzanár dve sezóny v druhej španielskej lige, kde hral za Club Cisne. Svoju kariéru pritom odštartoval v rodnej Brazílii v klube Taubate.
 
Zúčastnil sa MS juniorov
 
Ide o reprezentanta Brazílie, ktorý si postupne prešiel viacerými mládežníckymi výbermi krajiny a podobne ako Pedro Pacecho bol súčasťou tímu aj na minuloročných majstrovstvách sveta juniorov.
 
„Dohodli sme sa na dvojročnej zmluve s možnosťou predĺženia na ďalšiu sezónu. Guilherme pri 190 cm nepatrí síce medzi dvojmetrových hráčov, ale jeho silnou stránkou je pohyblivosť a ťah na bránku,“ prezradil Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana.
 
Linhares za Borac odohral 16 zápasov. V prvých piatich dueloch, v ktorých dostal na palubovke menší časový priestor, mal gólový priemer 1,6. V nasledujúcich dueloch už mal priemer 3,3 gólu na zápas. Z celkovo 62 striel zaznamenal 44 gólov. K tomu pridal aj 26 asistencií a sedem získaných sedemmetrových hodov.
 
Splnil sa mu sen
 
„Prestup do Tatrana považujem za veľkú príležitosť. Som veľmi rád a neviem sa už dočkať začiatku sezóny! Verím, že budem prínosom pre mužstvo a zároveň sa budem zlepšovať. Som pripravený pracovať a pracovať, aby sme dosiahli spoločné ciele. Mojim snom bolo zahrať si v skvelom klube a teraz sa to stáva realitou,“ uviedla nová posila Šarišanov.
 
Keďže ide o stále mladého hráča, generálny manažér upozorňuje, že nejde o „hotového“ hádzanára a bude potrebovať určitý čas na prispôsobenie sa vyššej úrovni hádzanej.
(15:11, r, L. Urbán, IK, foto: tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár