CFT víkend v Bardejove, dievčatá konečne vybehli na trávnik

2088x
20. Máj 2020
Skvelý víkend aj v Bardejove 
 Video z futbalového víkendu
 
Uplynulý víkend sa mladé futbalistky Partizána Bardejov (WU11) zúčastnili futbalového víkendu, ktoré organizovalo CFT ACADEMY aj v Bardejove. Po dlhej pauze si špeciálne tréningy vychutnalo 5 chlapčenských skupín a jedna dievčenská skupina.
 
Vzhľadom na opatrenia boli tieto skupiny rozmiestnené na všetkých tréningových plochách.
 
„Potešila som sa, keď mi kolega Peter Herstek oznámil, že CFT víkend budeme organizovať aj v Bardejove. S chlapcami v Košiciach (ako aj v ostatných CFT centrách) sme už rozbehli tréningový proces za prísnych opatrení. Tak isto sme už mali za sebou jeden futbalový víkend a osobne sa už neviem dočkať, kedy budeme môcť nastúpiť na ihrisko aj v Bardejove. 
 
Máme zistený záujem hráčok, rodičov sme informovali, ako by prebiehali tréningy na základe usmernení, máme od nich aj súhlas s tréningovým procesom. Takže neostalo nič iné, len predstaviť rodičom ciele víkendu a prihlásiť nás,“ prezradila Katka Chovancová, šéftrénerka dievčenskej prípravky, trénerka žiačok a trénerka CFT Academy.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Dievčatá po dlhej vynútenej pauze si užili víkend naplno, o čom svedčí aj priložené video. Bohatý tréningový program bol pripravený tak, aby nedošlo ku žiadnemu kontaktu u hráčov a boli zachované odstupy aj počas intervalov odpočinku.
 
Okrem dvoch klasických tréningových jednotiek na deň, mali účastníci možnosť prekonať svoje limity aj počas rôznych futbalových výziev, ako napríklad žonglovanie (Neymar), presnosť prihrávky (Modrić), vedenie a ovládanie lopty (Messi), streľba (Pogba), voley (Mbappe), hlavičkovanie (Ronaldo).
 
„Základné verzie cvičení pre tento projekt pripravil náš koordinátor tréningového procesu CFT Roman Kuzemka. Takže tréningové jednotky mali rovnaké ciele a zameranie vo všetkých skupinách u chlapcov aj dievčat. Avšak spestrenie týchto základných cvičení bolo a je na našej kreativite, ako aj coaching a práca s detailmi je v našej réžii. Po dlhšej pauze prišlo vhod opätovne pripomenúť si detaily ovládania lopty, rýchlej reakcie, prihrávkovej činnosti a zakončovaní. Najväčšie obohatenie nám priniesol najmä posledný tréning zameraný na zakončenie, respektíve návyk na správny dotyk pred zakončením. Tréningová jednotka s týmto zameraním nám nastavila najväčšie zrkadlo,“ pokračovala Chovancová.
 
V tréningovom procese prípravky sa rok aj niečo objavujú prvky coerver coachingu, keďže dievčatá sú momentálne v zlatom veku učenia, čo postupne prináša aj prvé výsledky a výrazné posuny u dievčat. Na druhej strane stále sú to deti, ktoré musí futbal baviť, zaujať. Posledné mesiace boli všetky naše kategórie nútené trénovať doma a samostatne.
 
„Od začiatku karantény sme s dievčatami a ich rodičmi boli v neustálom kontakte cez video hovory a každý druhý týždeň sme mali aktualizované domáce tréningové plány. Niektoré dievčatá posielali aj vlastné videá, ktoré sme konzultovali na diaľku. Obdobie karantény malo a má aj pozitívne stránky. Pretože práve počas takýchto chvíľ sa ukázalo, kto má pevnú vôľu a dokáže vyhrať predovšetkým sám nad sebou a ísť za svojím cieľom aj v nedostatočných podmienkach. Vzhľadom na intenzívny program bol tento futbalový víkend skvelou úvodnou ,,previerkou" aj na vlastnú sebareflexiu. Dievčatá po návrate v podali skvelé výkony a vzhľadom na intenzitu bolo jasne viditeľné, ktorá hráčka sa v čom zdokonaľovala aj doma,“ dodala sympatická mladá trénerka.
(20:02, r)
Diskusia
Pridať komentár