Študentky z odboru kozmetička a vizážistka maturovali

1268x
12. Máj 2018
Záver apríla sa na Súkromnej strednej odbornej škole v Bardejove niesol v duchu odbornosti, vedomosti a zručnosti. Študentky z maturitného odboru kozmetička a vizážistka absolvovali praktické maturitné skúšky. Predviedli na nich, čo sa počas štyroch rokov svojho štúdia naučili.
 
Úlohou kozmetičiek a vizážistiek bolo predviesť odborné kompletné kozmetické ošetrenie pleti, ako aj navrhnúť celkovú vizáž podľa vyžrebovanej témy. Prejaviť svoju fantáziu a šikovnosť mohli pri svadobnom, večernom, extravagantnom a fantazíjnom líčení.
 
Témy boli rôznorodé: Nevesta, Ples v opere, Tradičný folklór v netradičnom prevedení, Bábika či Štyri ročné obdobia. Výsledok prác trinástich maturantiek hovoril sám za seba.
 
Každá si musela vybrať svoju modelku, ktorá musela spĺňať určité kritériá. Na kozmetické ošetrenie mohli mať študentky jednu modelku a na líčenie druhú. Všetky svoje úlohy splnili a prvú časť maturít zvládli.
 
Študentky sa v škole naučia všetko, od povrchového čistenia pleti, hĺbkového čistenia pleti, cez kozmetické masáže, klasické i špeciálne, úpravu a farbenie obočia, rias, depilácie, líčenie či už na klasické príležitosti, večerné, svadobné alebo fantazijné líčenie, ktoré sa dá využiť pri rôznych extravagantných príležitostiach alebo pri prehliadkach.