Bardejov ožil tancom

757x
13. Jún 2018
Po roku sa v Bardejove uskutočnil ďalší ročník celoslovenskej nezávislej tanečnej súťaže pod názvom AFC Dance Cup. Organizátorom sa aj tento raz stala domáca AF Community fungujúca pod Cirkevnou základnou umeleckou školou svätého Jána Bosca.
 
Súťaž bola určená pre všetky tanečné kluby, skupiny i tanečné školy. V Bardejove v súčasnosti ide o jedinú tanečnú súťaž. Porotcovia hodnotili najlepšie choreografie v kategóriách streetdance, freedance, opendance, scénické a show choreografie.
 
Na Horný Šariš prišlo 1360 tanečníkov, ktorí si pripravili 142 choreografií. Jednotlivé vystúpenia boli rozdelené aj podľa vekových kategórií.
 
Z Bardejova sa okrem AF Community predstavila aj Súkromná základná umelecká škola Pod Vinbargom, Základná umelecká škola Kesel a Súkromná základná umelecká škola na Dlhom rade.
 
O popredné priečky bojovali tímy z celého Slovenska, no najväčšie zastúpenie mal východ republiky. „Do Bardejova chodia hlavne skupiny z východu, Košice, Prešov, Kežmarok. My väčšinou chodíme do Košíc alebo do Dolného Kubína,“ uviedla spoluorganizátorka podujatia Soňa Ildžová.
 
Celá organizácia bola náročná, no výsledný efekt stál za to. Na parkete sa predstavili aj samotné organizátorky. „Zorganizovať takéto podujatie je náročné. Od rána beháme, máme na starosti papierovačky, porotcovanie a samé ešte aj tancuje. No zvládame to,“ povedala S. Ildžová.
 
Tretí ročník súťaže priniesol opäť kvalitné tanečné vystúpenia a AFC Dance Cup si každým rokom buduje lepšie a lepšie meno.
 
„Každá súťaž je niečím výnimočná. Bardejov je malé mesto a robí sa tu celoslovenská súťaž. Dostáva sa to do dobrej úrovne a môžeme sa už porovnávať aj s inými súťažami na Slovensku,“ doplnila Patrícia Greifová, takisto spoluorganizátorka a tanečníčka.
 
Najlepší tanečníci si na bardejovskej súťaži vybojovali miestenku na Majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v Srbsku.