Futbalistky Partizána Bardejov odštartovali prípravu na nový súťažný ročník

1289x
24. Júl 2018
Najúspešnejší športový kolektív v okrese Bardejov odštartoval letnú prípravu na blížiacu sa novú sezónu najvyššej futbalovej súťaže žien. Partizánky sa pripravujú v domácich podmienkach, stihli už odohrať prvý prípravný zápas, v ktorom vyhrali v Poprade vysoko 5:1.
 
Prípravné obdobie bude trvať päť týždňov, až do prvého majstrovského zápasu. Prvé dva týždne je skôr fyzická príprava, rozvíjajú sa hlavne silové schopnosti. V kádri Bardejova nastalo niekoľko zmien, družstvo opustila Mária Mikolajová a Diana Lemešová, odišli aj brankárky Denisa Mochnacká a Timea Gyomraiová. Naopak, kolektív posilnili nové dievčatá zo slovenskej ligy.
 
„Meníme trošku herný systém, nové hráčky ukazujú, že budú platnými posilami. Ak ešte dobehnú fyzickú stránku, mali by byť posilnením pre naše družstvo. O naše hráčky prejavili záujem veľkokluby, aj to je vizitkou našej práce, všetkých ľudí zainteresovaných v ženskom futbale v Bardejove,“ prezradil tréner žien Ľubomír Čekan.
 
Tréningy prebiehajú v domácich podmienkach, sedem krát do týždňa, nechýba ani regenerácia či rôzne ďalšie aktivity. „Podmienky máme vytvorené na veľmi vysokej úrovni, máme regeneráciu, máme ihriská, máme priestory a všetko na to, aby sme sa mohli dôkladne pripraviť. Aj preto sme sa nerozhodli ísť na žiadne sústredenie, to bude skôr v zime,“ dodal Čekan.
 
V Poprade nastúpili dievčatá v pozmenenom hernom systéme.
 
„Hrávali sme v rozostavení 4-2-3-1, vyskúšali sme ho zmeniť na 3-5-2. V celku to fungovalo, uvidíme v ďalších zápasoch, ako budeme hrať. V pláne máme odohrať ďalšie ťažké zápasy či už s celkami z Poľska alebo z Maďarska. Tieto dueli nám ukážu, aká je reálna sila tohto družstva."