Hokejisti v príprave proti Sanoku

615x
17. September 2018
Už v závere septembra odštartujú boje v druhej hokejovej lige, v ktorej nebude chýbať ani HK Bardejov. Hornošarišania počas prípravy hrajú niekoľko prípravných zápasov, v tom poslednom privítali poľské mužstvo zo Sanoka. Napriek prehre 2:6 nový tréner A družstva David Všetečka videl na hre aj pozitíva.
 
Príležitosť dostali viacerí juniori, no nedostatky sú ešte v defenzíve. Tie je potrebné do začiatku súťaže odstrániť. „Dnešný zápas nám ukázal nedostatky v obrane, na tom musíme najviac zapracovať. Teraz máme dva týždne, aby sme na tom popracovali, pretože dnes sme mali veľa presiloviek a ani jednu sme nevyužili. Čaká nás ešte obrovský kus práce a je to o prístupe hráčov, aby hráči chodili na tréningy, ale topánka nás tlačí v obrane, to si myslím, že diváci, ktorí prišli videli,“ povedal tréner D. Všetečka.
 
Bardejovčania nastúpia ešte na prípravný zápas proti Kežmarku, čo bude zároveň generálkou na majstrovskú sezónu. V prvom kole HK doma privíta Rimavskú Sobotu.
 
Do začiatku súťaže by do Bardejova mali prísť ešte viaceré hokejové mená a ako prezradil generálny manažér Vladimír Ducár, dres Hornošarišanov by si mal obliekať aj hráč, ktorý má skúsenosti či už z NHL alebo z KHL a ktorý v extralige získal viacero majstrovských titulov.
 
„Na tento prípravný zápas neprišli viacerí hráči, ktorí budú počas celej sezóny hrať v základnej časti, dostali priestor viacerí juniori, ktorí v tomto klube hrajú. Vyskúšali sme si jedného hráča z Ruska, jedného, ktorí pochádza z Chicaga, čiže videli sme, ako hrajú. Budúci víkend máme ďalší zápas, čiže uvidíme ako budú hrať tam, čo to bude v obrane, útoku, ktorí hráči z juniorov majú na to, aby zostali v základnom kádri a mohli hrať seniorskú súťaž,“ uviedol V. Ducár.
 
Bardejov by malo posilniť ešte jedno zvučné meno. „Pracujeme na dosť veľkom hráčovi, ktorý odohral aj zápasy v NHL, KHL, získal viac slovenských titulov v extralige. Bude to takým prekvapením pre túto ligu, pre naše mužstvo aj pre divákov,“ dodal V. Ducár.