Futbalistky Bardejova hladko porazili bratislavské NMŠK

908x
15. September 2019
V nedeľu popoludní hostili v štvrtom kole prvej futbalovej ligy hráčky Partizána Bardejov celok bratislavského NMŠK 1922. Východniarky boli pred zápasom favoritkami, čo napokon aj potvrdili a štyrmi gólmi si zaistili tri body.
 
V úvodných minútach sa hralo zo strany na stranu, no postupne hráčky v ružových dresoch súpera z hlavného mesta zatlačili a s pribúdajúcim časom sa usadili na jeho polovici. Bardejovčankám robí v tejto sezóne problém zakončenie, čo sa prejavilo aj v tomto dueli.
 
Bránku súperiek ohrozili iba zriedkavo. Keď sa už zdalo, že sa do šantí pôjde za bezgólového stavu, udrela dvakrát najlepšia hráčka Bardejova Havranová a dvomi gólmi zaistila Partizánkam vedenie.
 
Aj po zmene strán pokračoval mierny tlak hostiteliek, avšak v hre chýbal väčší pokoj i dôraz na kopačkách. Zaujala strela Galarovičovej z hranice šestnástky, ktorá skončila v sieti – 3:0.
 
V ďalšom priebehu na konečný výsledok 4:0 upravila legionárka Pavičević. Brankárka Solárová veľa práce nemala a v závere si udržala čisté konto. Partizánky po remíze v Myjave zdolali NMŠK 1922 Bratislavu 4:0 a ostali na prvom mieste v tabuľke.
 
„Do dnešného zápasu sme išli s tým, že sme chceli trošku odčiniť stratu bodov v Myjave. Nie len stratu bodov, ale aby sa družstvo dostalo aj do psychickej pohody, pretože v Myjave sme nepremenili veľmi veľa gólových šancí. Dnes v úvode bolo vidno, že na hráčkach bol ešte stres, cítili tú zodpovednosť z Myjavy, ale myslím si, že postupom času tréma a stres z nich opadol a potom sme už začali hrať svoju hru. Je škoda, že sme možno nedali aj viac gólov, ale musím byť spokojný,“ uviedol krátko po stretnutí tréner Bardejova Ľubomír Čekan.
 
„V Myjave nás body stálo to, že sme šance nepremenili. Aj dnes, dali sme síce štyri góly, ale jednoducho tých šancí tam bolo viac. Čiže na tom budeme musieť popracovať do ďalších zápasov, lebo môže sa nám to znovu vypomstiť,“ pokračoval Čekan a prezradil tiež, s čím pôjdu Bardejovčanky do ďalšieho zápasu, ktorý sa uskutoční v Nitre.
 
„Ďalšie kolo hráme v Nitre, znovu súper, ktorý nám minulého roku zobral body, takže budeme sa musieť zodpovedne pripraviť. Verím, že sa dá už aj Stelka Semanová do poriadku, pretože odohrala za 5 dní tri ťažké zápasy, čiže bola preťažená, preto ani dnes nenastúpila.“