Volejbalová extraliga v Bardejove!

754x
12. December 2019
Východniarske extraligové derby TJ Slávia Svidník vs. VK MIRAD PU Prešov predčilo očakávania.
 
Po dlhých rokoch sa v Bardejove opäť konal špičkový halový volejbal. Volejbalový klub TJ Slávia Svidník sa rozhodol odohrať svoj televízny zápas v Mestskej športovej hale v Bardejove. Priamy prenos vysielala Slovenská televízia RTVS.
 
Bardejovským divákom sa v drese TJ Slávia Svidník predstavili aj traja hráči z bardejovského okresu Tibor Matušovský, Daniel Šellong a Adam Repka. Tibor Matušovský má v poslednom mesiaci výbornú formu a bol dokonca dva krát vyhlásený za najužitočnejšieho hráča extraligového kola.
 
Televízny duel pred cca 500 platiacimi divákmi lepšie začali Prešovčania, ktorí si hneď na začiatku vypracovali väčší náskok a získali úvodný set 25:20. V druhom sete Svidník zlepšil svoju hru, ale v koncovke setu opäť prehral, tentoraz 25:22. Hráči Svidníka sa však zmobilizovali, stupňovali svoj výkon a zaslúžene vyhrali v treťom sete 25:19 a aj vo štvrtom 25:21.
 
O víťazstve sa muselo rozhodnúť v skrátenom poslednom piatom sete.
 
Svidníčania si postupne vypracovali trojbodové vedenie 13:10, ale Prešov pri podaní už hrajúcej legendy Martina Sopka st. vyrovnal na 13:13. Svidníku sa však podarilo získať 14 bod a mal tak prvý mečbal. Prešovčania ale vyrovnali a následne sa ujali aj vedenia, ktoré však nedokázali realizovať na víťazstvo. O všetkom sa rozhodlo za stavu 20:19 pre Svidník, keď Lukasz Pietrzak zaservoval volejbalovým "prasiatkom" eso a Svidníčania sa tak mohli radovať.
 
Najužitočnejším hráčom zápasu sa stal ukrajinský legionár víťazného tímu Bohdan Tatarenko, autor 16 bodov.
Po zápase sme oslovili domáceho Tibora Matušovského na jeho dojmy: „Zápas sme začali nervózne, nepodali sme taký výkon ako v minulom kole. Nevzdávali sme sa však a našou veľkou bojovnosťou sa nám podarilo zápas otočiť. Hnali nás aj diváci za čo im veľmi ďakujem. Bolo to super zahrať si pred výbornou domácou kulisou, kde som mal strašne veľa známych a priateľov.“
(V. Novák, foto: Z. Burgerová)