Majstrovstvá okresu vo florbale

883x
02. Marec 2020
V bardejovskej Športovej hale Mier sa odohrali okresné majstrovstvá študentov a študentiek stredných škôl vo florbale. V prvý hrací deň hrali dievčatá, kde vyhrala Hotelová akadémia Jána Andraščíka. Ďalší hrací deň si zmerali sily chlapci.
 
„Sú to Okresné majstrovstvá vo florbale študentov. Na turnaji sa zúčastnilo sedem škôl, jediná škola, ktorá sa nezúčastnila je Spojená škola Štefánikova 64. Boli dve skupiny, pričom finalisti z minulého roka a to Hotelová akadémia Jána Andraščíka a Gymnázium Leonarda Stöckela si vylosovali A alebo B skupinu a ostatné tímy sa k nim dolosovali,“ prezradil Peter Blažejčík, organizátor turnaja.
 
V A skupine sa nachádzali: Hotelová akadémia Jána Andraščíka, Spojená škola Juraja Henischa, Cirkevná spojená škola a Stredná priemyselná škola technická.
 
V B skupine sa nachádzali: Gymnázium Leonarda Stöckela, Súkromné gymnázium a Súkromná stredná odborná škola
 
„Maximálny počet hráčov v družstve je pätnásť. Prvý krát hráme v hale s oficiálnymi florbalovými rozmermi. Mesto nám poskytlo mestskú športovú halu, lebo pochopili, že florbal je o tom, že sa hrá na palubovke,“ dodal organizátor.
 
Okresné majstrovstvá otvoril riaditeľ Spojenej školy Juraja Henischa Peter Dulenčin.
 
Víťazom sa stala Spojená škola Juraja Henischa, ktorá vo finále zvíťazila nad Gymnáziom Leonarda Stöckela 2:1. Druhá skončila Stredná priemyselná škola technická, tá zdolala Strednú odbornú školu. Víťaz postupuje na krajské kolo, ktoré sa bude konať v Prešove 23.4.2020