Futbalistky Partizána Bardejov v šlágri kola zdolali Slovan Bratislavu

354x
12. November 2017

Futbalistky Partizána Bardejov zakončili jesennú časť najvyššej slovenskej súťaže výhrou nad Slovanom Bratislava. V deviatom kole boli lepším tímom a po góloch Semanovej a Mikolajovej sa od svojho súpera odtrhli na rozdiel troch bodov. Zimovať tak budú s bilanciou deväť zápasov – deväť víťazstiev.

Šláger celej jesennej časti sa hral v Bardejove, domáci úradujúci majster vyzval vicemajstra – bratislavský Slovan. Oba celky mali pred týmto duelom zhodný počet bodov a okupovali čelo tabuľky.

Úvod duelu vyšiel domácim hráčkam a už v siedmej minúte otvorila skóre Semanová, keď lopta z ľavej strany preletela celým pokutovým územím a pri pravej tyčke striehla reprezentantka Slovenska WU17 a loptu poslala za chrbát Matúškovej.

Hostky však dokázali na inkasovaný gól rýchlo odpovedať, po desiatich minútach sa do streleckej listiny zapísala exbardejovčanka Šurnovská. Po rozohrávke Partizána sa skóre opäť menilo, Mikolajová vystrelila z 25 metrov a lopta skončila v sieti. Druhý gól Bardejovu dodal psychickú silu a v zápase začal mierne dominovať.

Takmer štyristo divákov sledovalo bojovný duel, hralo sa zo strany na stranu, no vyloženejšie šance si súperi nevypracovávali a tak v prvom dejstve už gól nepadol.

Po zmene strán plány Slovana narušilo zranenie Šurnovskej, ktorá musela striedať už v 48. minúte. Partizánky hnali dopredu diváci, ktorí boli v zápase dvanástym hráčom. Napriek miernej prevahe sa do streleckých pokusov dostávali domáce zriedkavo, pri niekoľkých pokusoch zasahovala brankárka belasých. Na opačnej strane bola pohotová Mochnacká.

V závere začali hostkám dochádzať sily, no Partizánky tretí gól nevedeli streliť. Strachovať sa tak o výhru museli až do samého záveru. V úplnom závere Slovan nevyrovnal ani z priameho kopu a ani z rohu a tak po záverečnom hvizde mohli vypuknúť oslavy na strane Bardejova.