Bardejovčanky dominovali aj na kopaniciach

1082x
18. Apríl 2018
Futbalistky Partizána Bardejov v trinástom kole najvyššej futbalovej súťaže vycestovali na dôležitý zápas do Myjavy. V zápase tretieho s prvým boli favoritom ženy z Horného Šariša.
 
Úvodné minúty sa niesli v znamení častej prerušovanej hry hlavne z domácej strany, postupne sa však futbalové divadlo rozbehlo a oba celky predviedli kvalitnú podívanú.
 
Skóre otvorili Partizánky v dvadsiatej tretej minúte, keď domácu gólmanku Bažikovú prekonala Mikolajová. Viac z hry mali hostky, no do ďalších vyloženejších šancí sa nedostali. Domáce si v prvom polčase vypracovali tutovku, no vyrovnať nedokázali, keď brankárku Mochnackú zachránila konštrukcia brány.
 
Po zmene strán pokračovala hra podobným štýlom ako v prvom dejstve, Bardejovčanky sa nedokázali presadiť cez pozornú defenzívu Myjavy. Poisťovací druhý gól sa podarilo streliť až v 76. minúte, keď loptu pekne potiahla Semanová a nechytateľnou strelou skórovala. Až po druhom góle sa hráčky Spartaka zlomili, čo aktuálne majsterky Slovenska dokázali potrestať ešte dva razy – v 81. minúte gól strelila Havranová a na konečný výsledok 4:0 upravila svojim druhým gólom Mikolajová.
 
„Pred Myjavou máme rešpekt, je to kvalitný súper a hlavne na domácej pôde dievčatá vedia nechať srdce a bojovnosť a dokážu bojovať. S dnešným výsledkom som spokojný, dá sa povedať, že aj s hrou. Možno nám pomohlo to, že nehrali dve najlepšie hráčky Myjavy, ale zase na našich dievčatách bolo vidno, že absolvovali reprezentačný zraz a bolo cítiť únavu. V Myjave je dosť veľké ihrisko, umelá tráva, bolo aj dosť teplo, ale klobúk dole. Dievčatá to zvládli,“ uviedol tréner Bardejova Ľubomír Čekan a pokračoval.
 
„V prvom polčase sme mali aj trošku šťastie, no väčšinou šťastie stojí pri lepších. Výsledok 1:0 je vždy riskantný, druhý gól, upokojujúci, dlho neprichádzal. Keď sme ho strelili, tak sme sa upokojili a dali sme ďalšie dva góly.“