Partizánky vyhrali aj sedemnásty zápas v sezóne

724x
20. Máj 2018
V sedemnástom kole najvyššej futbalovej súťaže privítali líderky súťaže z Bardejova celok Žiliny, bojujúci ešte o bronzovú priečku v konečnom poradí. Predposledné kolo Partizánky zvládli, svojmu súperovi nadelili poltucet a pred výbornou diváckou kulisou vyhrali 6:1.
 
Úvod duelu vyšiel domácim výborne a už po trinástich minútach vyhrávali 3:0. Do súpera sa zahryzli a prvý gól strelili v šiestej minúte. Bochinová potiahla loptu po ľavej strane, prešla cez dve brániace hráčky až do pokutového územia, kde našla Semanovú a tá sa už nemýlila – 1:0.
 
O päť minút zafungovala ofenzíva Bardejova znova a bolo 2:0, keď Semanová loptu odcentrovala do pokutového územia a tú si nešťastne do vlastnej siete zasunula Kucharčíková – 2:0.
 
Tretí gól strelila Mikolajová z priameho kopu – loptu zasunula presne k pravej tyčke hosťujúcej brankárky a bolo 3:0. Domáce diktovali tempo hry aj naďalej, no Žilinčanky sa nevzdávali a aj ony sa snažili skórovať.
 
V závere polčasu sa skóre menilo ešte raz – Mikolajová v strede poľa našla nabiehajúcu Lemešovú, ktorá sa s loptou na kopačkách vybrala až do pokutového územia a brankárke Červíkovej nedala šancu – 4:0.
 
Po zmene strán v tempe Partizánky poľavili, prispel k tomu aj gól Havranovej v 52. minúte. Cez hosťujúce hráčky prešla ako po masle a nekompromisne skórovala a zvýšila vedenie Bardejova.
 
Po hodine hry hostky znížili, keď domácu brankárku Mochnackú prekonala Sluková. Záverečnú bodku za zápasom dala Semanová, od polovice ihriska potiahla loptu, na ľavej strane našla nabiehajúcu Mikolajovú, tá jej loptu poslala do rozhodenej obrany Žiliny, kde mladá strelkyňa položila brankárku hostiek na zem a uzavrela skóre na konečný výsledok 6:1.
 
Bardejovčanky vyhrali aj sedemnásty ligový zápas v rade a pred posledným duelom majú na konte plný počet bodov! Druhý Slovan Bratislava vyhral s NMŠK 1922 Bratislava a na Bardejov stráca tri body. O majstrovi Slovenska sa tak rozhodne až v poslednom stretnutí v hlavnom meste, v nedeľu 27.5. od 11.00 hod. Partizánkam stačí aj remíza, za istých okolností aj prehra. V poslednom jesennom zápase Bardejov vyhral doma 2:1.