Partizánky z Bardejova mali titul na dosah, pre neuznaný gól prišli o všetko

1056x
28. Máj 2018
V rozhodujúcom zápase o majstrovský titul v prvej futbalovej lige žien vycestoval doposiaľ neporazený Partizán Bardejov do Bratislavy, kde si sily zmeral s domácim Slovanom. Bardejovu by na titul stačila okrem výhry aj remíza alebo prehra o gól (okrem výsledku 1:0), no Partizánky chceli aj osemnásty zápas v sezóne doviesť do úspešného konca. V zápase o všetko však rozhodli nepresné verdikty rozhodcov a tak aj keď dievčatá z východu Slovenska mali titul na dosah, po záverečnom hvizde im ostali oči pre plač. A toho plaču bolo teda viac ako dosť. Prehrať a prísť o titul neférovým spôsobom zabolí každého.
 
V úvode boli aktívnejšie Bardejovčanky, no postupne sa hra vyrovnala. V devätnástej minúte zaútočili domáce, no šancu Hollej brankárka Mochnacká zlikvidovala. O štyri minúty sa Slovanistky tešili, keď skóre otvorila Koleničková.
 
Vyrovnaná partia pokračovala aj po zmene strán. Prvý zlom v dueli nastal v 51. minúte, keď po štandardke sa hlavičkou presadila Dimitrijević a vyrovnala na 1:1. Na strane hostí vypukla obrovská radosť, ktorá však trvala krátko, nakoľko asistent rozhodcu odmával postavenie mimo hry, ktoré videl asi len on sám.
 
Už tento moment naznačil, že získať titul na Slovane nebude ľahké. Ďalšia rana prišla o deväť minút, tento raz zaúradoval hlavný rozhodca, ktorý si vymyslel faul Lemešovej na domácu Hollú a hráčke Bardejova udelil druhú žltú kartu a neoprávnene ju vylúčil.
 
Dva nešportové údery Bardejovčanky ešte viac nabudili a všetky sily vrhli do útoku. Vedeli totiž, že prípadný gól ich priblíži k majstrovskému titulu a k účasti v Lige majstrov veľmi blízko.
 
O niekoľko minút trafili Partizánky brvno opäť po hlavičke Dimitrijević. Tlak Bardejova sa stupňoval aj keď hral o jednu hráčku menej, no streliť vytúžený gól sa mu už nepodarilo. Po záverečnom hvizde vypukla na ihrisku radosť domácich žien a naopak, sklamanie Bardejova bolo neprehliadnuteľné. Prísť o majstrovský titul kvôli rozhodcom (zaujímavé je aj to, že len niekoľko dní pred zápasom došlo k zmene v rozhodcovskom obsadení na tento duel)... opäť sa tak potvrdilo, že na Slovane sa tituly nezískavajú.