Futbalisti Gerlachova v pohári privítali prvoligový Ružomberok

1359x
07. September 2018
V štvrtom kole Slovenského pohára štvrtoligista FK Gerlachov hostil prvoligový MFK Ružomberok. Domáci v pohári najprv vyradili v druhom kole Kežmarok po výhre 4:1 na jeho pôde, následne doma so Šarišskými Michaľanmi remizovali 1:1, aby na pokutové kopy zvíťazili 4:2 a mohli v ďalšom kole privítať slávny klub.
 
Futbalový sviatok a príjemné počasie predurčovali, že príde množstvo divákov, napokon do Gerlachova zavítalo viac ako tisíc fanúšikov.
 
Už od úvodu bolo jasné, kto bude ťahať za dlhšiu stranu povrazu. Hostia sa ujali vedenia v štrnástej minúte a o ďalšie štyri minúty bolo 0:2. V 24. minúte sa favorit stretnutia presadil aj do tretice a keď po niečo viac ako polhodine Ruža udrela štvrtý raz, s domácimi to nevyzeralo najružovejšie.
 
Tesne pred polčasovým hvizdom však domáci strelec Stachura prekonal hosťujúceho gólmana a skorigoval polčasové skóre.
 
Po zmene strán Kačmár inkasoval piaty gól, no už o niekoľko desiatok sekúnd sa na druhej strane Berecký nemýlil z pokutového kopu – 2:5. V druhom dejstve sa do niekoľkých príležitosti dostali aj Gerlachovčania, no mierili nepresne.
 
Dvadsať minút pred koncom Ružomberok šiestym gólom uzavrel skóre a poistil si postup do ďalšieho kola. Napriek prehre o štyri góly Gerlachov nesklamal a za predvedený výkon si vyslúžil aplauz divákov.