Hokejisti HK Bardejov v prvom zápase hostili Rimavskú Sobotu

945x
02. Október 2018
Hokejisti HK Bardejov odohrali úvodný zápas v novej sezóne proti silnému celku z Rimavskej Soboty. Hostia boli v dueli favoritom, čo potvrdili a z Horného Šariša si odniesli všetky body. Úvodné buly vhodil primátor Bardejova Boris Hanuščak, ktorý hokejistom zaželal úspešnú sezónu a čo najlepšie výsledky.
 
Rimavská Sobota sa vedenia ujala v šiestej minúte, no domáci Holéczy o tri minúty skóre zrovnal. O ďalších päť minút šla R. Sobota znova do vedenia a keď v šestnástej minúte bolo 1:3, s domácimi to nevyzeralo najružovejšie.
Aj druhá tretina patrila hosťom, keď sa dokázali presadiť dvakrát, naopak domáci presný zásah nepridali. V poslednej tretine hosťujúci Slovák pridal ďalšie dva góly (spolu strelil v zápase štyri), domáci Renčok v samom závere výsledok už iba korigoval.
 
„Do dnešného zápasu sme išli s tým, že sme mali úplne inú predstavu o zostave, ale pred zápasom sme sa dozvedeli, že dvaja obrancovia nemôžu prísť, pretože ich materský klub neuvoľnil, tak sme museli zareagovať. Dali sme šancu našim odchovancom, našim miestnym juniorom. Takže v zápase nastúpili štyria juniori. Pre niektorých to bol prvý zápas v živote za mužov. Bol to tzv. krst ohňom. Niektorí sa s tým popasovali dobre, niektorí trochu menej, ale nevešajme hlavu. Tak sme si nastavili plány, že chceme, aby hrali miestni odchovanci a s tým musíme zabojovať,“ povedal hneď po zápase tréner domácich David Všetečka.
 
Len ťažké zápasy pripravia mladých hráčov do ďalších sezón medzi seniormi. Bardejovu však v zápase robila problémy hlavne obrana, na čom budú musieť popracovať.
 
„Okrem obrany potrebujeme zlepšiť presilovky, ale ako hovorím, všetko je to o tom, že hráči musia chodiť na tréningy a keď nebudú chodiť na tréningy, keď nebudeme mať určitý počet ľudí, tak nemôžeme nič nacvičovať, to je potom aj vidno v zápase, že niektorí ani nevedia, kde majú stáť, takže všetko sa to odvíja od prístupu. Ak budú chodiť na tréningy, ak budú trénovať, tá hra bude ďaleko lepšia. Ale bohužiaľ, je krátka súťaž, máme iba 13 zápasov, takže veľa času neostáva,“ pokračoval nový tréner HK.