Futsalisti zdolali Poprad po gólovej prestrelke

633x
22. Január 2019
Siedmym kolom pokračovala druhá futsalová liga, v ktorej Bardejovčania nastúpili proti celku z Popradu. Zápas favorita nemal, obe mužstvá nastúpili v oklieštenej zostave, no diváci videli množstvo gólov.
 
Do zápasu vstúpil Partizán len s torzom hráčov, nakoľko odštartovali prípravy futbalových klubov a tie hráčov nechcú uvoľňovať na futbal do haly. Napriek tomu početná skupina fanúšikov si v bardejovskej športovej hale prišla na svoje.
 
V atraktívnom zápase proti Popradu vyšiel domácim úvod duelu na výbornú a už v piatej minúte svietilo na ukazovateli skóre 3:0, keď dvakrát presne mieril Šimco a raz Stachura. Hostia po inkasovaných góloch ostali zaskočení, no postupne sa do zápasu vrátili a tromi gólmi v rozmedzí od 11. do 15. minúty vyrovnali. V osemnástej minúte však Havrila znova poslal Partizán do vedenia a výsledkom 4:3 sa skončil aj prvý polčas.
 
Po zmene strán gólová kanonáda pokračovala a padlo ešte viac presných zásahov. Popradčania najprv vyrovnali na 4:4, no o minútu Šimco poslal domácich do vedenia. O niekoľko sekúnd znova udreli hostia a bola zrovnané na 5:5. Následne hostia išli do vedenia po vlastnom góle Knapa a po ďalšom inkasovanom góle už prehrávali 5:7. Zbrane však nezložili a v priebehu dvoch minút dokázali skóre otočiť, keď sa postupe strelecky zaskvel Pangrác Piter, Stachura a Šimco. Poistku dal v závere Knap, čím stanovil konečný výsledok na 9:7.
 
„Do zápasu sme vstupovali v oklieštenej zostave, nakoľko hráči majú povinnosti vo futbalových kluboch. Dramatický zápas sa musel divákom páčiť, sme radi, že si opäť našli cestu do hľadiska. Ani za stavu 5:7 sme neprestali veriť vo výhru a dokázali sme vývoj stretnutia otočiť, za čo patrí všetkým hráčom veľké poďakovanie. Ukázali väčšiu túžbu po víťazstve,“ okomentoval duel hrajúci tréner Bardejova Pavol Vaľko.