Dráma do poslednej sekundy, štyri Bardejovčanky dokázali vyhrať po predĺžení

1307x
05. Apríl 2019
Basketbalistky BKM Bardejov odohrali ďalší zápas v nadstavbe v prvej lige žien a junioriek. V telocvični športovej haly hostili súperky z Myjavy. U súpera zvíťazili východniarky o dvanásť bodov, preto aj doma chceli bodovať naplno.
 
Diváci, ktorí na zápas prišli, videli dramatický duel, ktorý dospel až do predĺženia, v ktorom iba štyri domáce basketbalistky dokázali zvíťaziť a získať dôležité body.
 
„Zápas bol veľmi vyrovnaný, bol kvalitný z obidvoch strán. Dievčatá podávali výborné výkony. Vedenie sa striedalo na jednej aj na druhej strane. Musím pochváliť dievčatá za bojovnosť, aj keď sme v závere trošku nezvládli ten zápas, lebo vyhrávali sme o 10 bodov a nakoniec skončil remízou, ale v predĺžení aj napriek tomu, že sme dohrávali len v štyroch, lebo nemali sme už hráčky, lebo boli vyfaulované, tak sme aj napriek tomu dokázali zvrátiť výsledok v náš prospech hlavne výbornou obranou.
 
Dievčatá v obrane krásne zašľapali, urobili všetko perfektne, veľa lôpt získali a vlastne súper bol nútený faulovať z čoho my sme ťažili šestky a dávali sme body. Čiže musím dievčatá za včerajší zápas len a len pochváliť,“ rozsiahlo ohodnotil duel tréner Bardejova Pavol Pekár.
 
Škoda, že sa duel neodohral v hale, nakoľko práve v nej prebiehalo kultúrne podujatie. Telocvičňa v športovej hale nezodpovedá požiadavkám na šport, palubovka je v katastrofálnom stave.
 
„Nie je to stánok, kde by sa mala hrať 1. liga v basketbale žien, najväčší problém z tej telocvični je palubovka, ktorá sa šmýka. Má už odslúžené, je rozbitá, strašne sa šmýka, čiže toto bolo dosť veľké nebezpečenstvo zranenia,“ dodal lodivod BKM.
 
Bardejovčanky napokon zvíťazili 71:68 po predĺžení. Do konca súťaže odohrajú už len dva zápasy, predstavia sa v Žiline a doma privítajú Slovan Bratislava.
 
BKM Bardejov - Spartak Myjava 71:68 (14:12, 13:13, 19:16, 15:20)
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Pekárová, Ratvajská, Kuhajdíková, Puzderová, Biľová, Stachurová, Fellegiová, Čupová