Netradično-tradičný turnaj v prehadzovanej

523x
19. Apríl 2019
Občianske združenie Mládež 21. storočia Bardejov pod vedením J. Barboríka a S. Potomovej usporiadalo tradične netradičný turnaj v prehadzovanej žiakov do 12 rokov.
 
Prehadzovaná sa hra podľa jemne upravených pravidiel volejbalu, s jediným podstatným rozdielom, lopta sa neodbíja, ale sa chytá.
 
Na palubovke v Športovej hale Mier v Bardejove sa predstavilo šesť mix tímov zložených z troch dievčat a troch chlapcov, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín.
 
V skupine A zvíťazila ZŠ Komenského pred ZŠ s MŠ Pod Vinbargom a ZŠ s MŠ bl. Zefyrína. V skupine B zvíťazila ZŠ B. Krpelca pred ZŠ Kurima a ZŠ s MŠ Pod Papierňou.
 
V súboji o konečné 5. miesto zvíťazila ZŠ a MŠ bl. Zefyrína nad ZŠ a MŠ Pod Papierňou 2:0 a v zápase o 3. miesto zvíťazila ZŠ a MŠ Pod Vinbargom nad ZŠ Kurima 2:0.
 
Do veľkého finále sa prebojovali víťazi skupín, v ktorom zaslúžene zvíťazila ZŠ B. Krpelca nad ZŠ Komenského 2:0. Žiaci z najlepších tímov získali medaily a poháre. Nakoniec sa losovala tombola pre všetkých hráčov o dvanásť cien, kde prvou cenou bol tablet.
 
Podujatie sa vydarilo a už sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie v prehadzovanej, ktoré sa uskutoční na jeseň a ďakujeme organizátorom, hráčom, pedagógom za účasť.