Partizáni nestačili na béčko Žiliny

787x
16. August 2019
V predohrávke piateho kola privítal Partizán Bardejov na svojom ihrisku žilinské béčko. Bardejovčania po víťazstve v Košiciach chceli zvíťaziť, čím by potvrdili body od súpera. Naopak Žilinčania v dueli nemali čo stratiť.
 
Aj keď úvod prvého polčasu patril domácim a tí si vytvorili dve gólové šance, v prvom dejstve boli lepším tímom hostia. V tretej minúte mohol otvoriť skóre Voško, ale nedokázal využiť chybu v žilinskej rozohrávke.
 
O niekoľko minút neskôr neuspeli zakončeniami hlavou Milunović s Kerestešom a tak prišiel gólový trest na druhej strane.
 
V 35. minúte krásnym projektilom skóre otvoril hosťujúci Rusnák a Žilinčania si vedenie v prvom dejstve už udržali.
 
Po zmene strán pokračovala hra z prvého polčasu, aktívnejší boli hostia a v 57. minúte sa radovali po druhý raz – Čikoša-Pavlička prekonal Kurminowski. Až po prestriedaní sa do hry dostali aj partizáni a zvýšená aktivita priniesla svoje plody v 72. minúte, keď na rozdiel jediného gólu znížil Horodník.
 
Domáci prevzali iniciatívu a tlačili sa dopredu. Defenzíva Žiliny však odolávala. V samom závere mohli Bardejovčania vyrovnať, no nevyužili ďalšie dve tutovky a tak sa zrodil výsledok 1:2.