V Bardejove sa uskutočnil už štrnásty ročník medzinárodného basketbalového turnaja

690x
27. September 2019
V Bardejove sa uskutočnil už štrnásty ročník medzinárodného basketbalového turnaja – Cena Jána Sidimáka. V rámci basketbalu sa jedná o jeden z najväčších turnajov na Slovensku. Hralo sa počas štyroch dní, od štvrtka do nedele v športovej hale a prišli aj tímy z Poľska a z Ukrajiny. Tento rok sa okrem dievčenských družstiev na palubovke predstavili aj chlapci.
 
„Vyšli sme v ústrety, žiadali nás košickí tréneri z družstva Galaxy Košice, aby sme im umožnili mať družstvo chlapcov, pretože tu na východe sa neorganizujú žiadne turnaje. Neboli sme nadšení, ale zase keď sa jedná o najmenšie kategórie a náš turnaj je predsezónny, kde nám nejde o víťazstvá, ale aby tréneri videli, čo tie decká vedia, takže sme nakoniec súhlasili a sú tu aj chlapci,“ uviedol hlavný organizátor turnaja Ladislav Mojdis.
 
Bardejovský klub mal zastúpenie vo viacerých kategóriách, od kadetiek až po najmenšie dievčatá. V niektorých kategóriách boli vytvorené aj dva tímy, takže hrali družstvo A a aj družstvo B.
 
„Tento turnaj nie je o tom ako dopadneme, ale chceli by sme, ako v minulosti, uspieť čo najlepšie a obsadzovať popredné umiestnenia. Sú tu tréneri pri nových družstvách a viac menej tento turnaj je o tom, aby sa zoznámili s družstvom, aby videli, čo už s dievčatami zlepšili v predpríprave. Viac menej je to o zoznamovaní,“ pokračoval prezident BKM Bardejov.
 
Túto sezónu bez družstva žien
 
Ženský basketbal v ligovej súťaži bude túto sezónu bez družstva žien. Viaceré hráčky totiž odišli na vysoké školy alebo do iných tímov.
 
„Toho roku obsadzujeme tri kategórie, mladšie mini, staršie mini a kadetky. Keďže veľa dievčat odišlo, Sára Čupová do USA, Vanesa Puzderová do KP Brno, Andrea Stachurová by mala hrať za Klokanky Bratislava a niektoré dievčatá majú tento rok náročný program na vysokých školách, takže kategóriu žien sme neobsadili. Tie, ktoré teoreticky môžu hrať, budú hrať za Eliat PU Prešov,“ dodal pre portál ahojbardejov.sk L. Mojdis.
 
Trénerom kadetiek je v novej sezóne Ladislav Mojdis a asistentom Stanislav Lindeman, trénerom starších mini je Ľubomír Dudinský a trénerom mladších mini je Štefan Hríbik.