Nešťastná trinástka

853x
12. Október 2019
V trinástom kole druhej futbalovej ligy mužov privítal Partizán Bardejov celok Liptovského Mikuláša. Oba celky mali na konte štrnásť bodov a v tabuľke stáli v druhej polovici. V šesťbodovom zápase domáci potrebovali bodovať naplno, hostia by boli spokojní aj s remízou.
 
To, že Bardejov na Liptovský Mikuláš nemá najlepšie spomienky v posledných stretnutiach sa potvrdilo aj v sobotu na mestskom futbalovom štadióne.
 
V slnečnom počasí boli Bardejovčania od úvodu aktívnejší, no z prvej šance skóre otvorili Liptáci – Bartoš v dvanástej minúte prekonal mladého Pillára a bolo 0:1.
 
Do konca prvého polčasu mohli hostitelia vyrovnať, no gól sa im nepodarilo streliť. Väčšina striel šla mimo bránu.
 
Po zmene strán prišiel do hry Leško, ktorý nahradil Katonu, no gól neprichádzal. S pribúdajúcim časom chcel Bardejov vyrovnať a vrhol sily do útoku, no v 83. minúte Kačerík strelil druhý gól a o dve minúty Bobček spečatil víťazstvo MFK Tatran.
 
O ďalšie dve minúty Milunović skóre už len kozmeticky upravil na konečný výsledok 1:3.
 
Partizáni nevyužili domáce prostredie a v šesťbodovom dueli ťahali za kratší koniec povrazu. Po prehre v Skalici znova inkasovali tri góly. V ďalšom kole vycestujú do Komárna.
 
Povedali po zápase:
Branislav Benko, tréner Bardejova: „Hostia vystrelili trikrát na bránu a dali tri góly. V prvom polčase sme nastúpili nedôrazne, slabý pohyb, slabá agresivita, ale mali sme 2-3 čisté šance. Pri prvom góle mal rozhodca prerušiť hru, na zemi ležali dvaja hráči. Mikulášu vyšiel brejk. V druhom polčase sme trošku prestriedali, chlapci zvýšili dôraz, no Mikuláš umnou defenzívnou hrou prehustil stred a ubránil našu snahu o skorigovanie výsledku.“
 
Štefan Zaťko, tréner Liptovského Mikuláša: „Vedeli sme, že nás nečaká ľahký zápas, čo sa aj potvrdilo. Bolo veľa osobných súbojov. Nám sa podarili brejky, strelili sme góly a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Prechodové fázy mali byť kvalitnejšie.“