Výstava Rozprávkové Vianoce

977x
13. December 2019
Okresná organizácia únie žien Slovenska v Bardejove v spolupráci s Poľsko - slovenským domom, zorganizovala každoročnú výstavu s názvom Rozprávkové Vianoce. Podujatie sa konalo pod záštitou primátora mesta Bardejov.
 
Ukážky vianočného stolovania, tradičných vianočných ozdôb, sladkých a slaných koláčov, výroba vianočných oblátok, sviečok ale aj výstava obrazov s tématikou Bardejova, to všetko bolo pripravené pod jednou strechou pre návštevníkov, ktorí hľadajú inšpiráciu pri výzdobe svojich príbytkov pred blížiacimi sa Vianocami.
 
„Je to výstava, kde sa prezentujú naše ženy, ale nie len tie, ktoré sú organizované v Únii, ale aj ostatné, ženy z kvetinárstiev, cukrárni, majsterky odborného výcviku zo stredných škôl, sú tu ženy zo z organizácii z dedín z nášho okresu a všetci tí, ktorí majú radosť z takejto práce a ktorí niečo robia a chcú sa prezentovať,“ prezradila Eva Kučová, predsedníčka okresnej organizácie Únie žien Slovenska v Bardejove.
 
Na podujatí vystavovala svoje obrazy aj bardejovská umelkyňa Marta Augustinská. Neprofesionálna výtvarníčka a účastníčka viacerých maliarských plenérov a seminárov na Slovensku a v Európe používa rôznorodé maliarske techniky. Začínala olejom, momentálne maľuje akrylom a rada robí akvarely. Scenérie z Bardejova bolo vidieť aj na viacerých vystavených obrazoch, ktoré je možné v prípade záujmu si aj zakúpiť.
 
„Mám veľmi široký záber, maľujem zátišia, krajinu, mesto, rôzne moderné variácie a plus maľujem okrem obrazov a sklo, ktoré má už skoro 20 rokov veľmi nadchlo, takže robím maľbičky na spôsob Tifany – úžitkové sklo,“ povedala Marta Augustínska.
 
Výstava Rozprávkové Vianoce bude trvať do 20. decembra a je prístupná širokej verejnosti v otváracích hodinách Poľsko – slovenského domu v Bardejove.