Exhibícia v stolnom tenise v Zborove

576x
17. December 2019
Žiaci Spojenej školy v obci Zborov mali možnosť na vlastné oči zhliadnuť stolnotenisovú exhibíciu, ktorá sa uskutočnila v školskej telocvični za účasti viac ako 200 detí. Podujatia sa zúčastnil slovenský reprezentant v stolnom tenise a majster Európy v štvorhre Alexander Valucha.
 
Projekt Stolný tenis do škôl je projektom Slovenského stolnotenisové zväzu, ktorý sa na Slovensku úspešne rozbehol v uplynulom roku. Cieľom je zvýšenie popularizácie stolného tenisu medzi najmenšími, hlavne žiakmi prvého stupňa základných škôl i zvýšenie registrovanej ako aj neregistrovanej mládežníckej základne. Zväz sa tak snaží postupne vytvoriť dlhodobý projekt rozvoja školského športu so zameraním na najmladšie ročníky a vytvoriť podmienky pre možnosť zapojiť deti do dlhodobých športových aktivít.
 
V Zborove pripravili predstavitelia zväzu za pomoci hráčov TJ Magura Zborov ukážky stolného tenisu ako i hry pre žiakov 1. stupňa spojenej školy. Exhibíciu, ktorú predviedli Alexander Valuch a Michal Sabol, hráč 4. ligy TJ Magura Zborov, sledovali deti s nadšením. Tie si vyskúšali hru s loptičkou i s raketou, nechýbali ani balíčky a spomienkové listy. V rámci projektu získala aj samotná škola stolnotenisový set – stôl, sieťku, loptičky a rakety.