To najlepšie zo SĽUK-u

Miesto konania: Športová hala Mier, Bardejov
Začiatok:29.01.2018 19:00
Koniec: 29.01.2018
 
Pozývame vás 
 
Galaprogram TO NAJLEPŠIE ZO SĽUK-u je klasickým výberom z tvorby, divácky veľmi obľúbeným typom folklórneho programu. Predstavuje pestrú a variabilnú mozaiku ľudových tancov a piesní z rozmanitej umeleckej tvorby SĽUK–u v podaní profesionálneho tanečného súboru, ľudovej hudby a ženskej speváckej skupiny.
 
Hudobno-tanečné a spevácke čísla s rôznou úrovňou štylizácie a možnými presahmi do iných umeleckých žánrov, ponúkajú divákom nezabudnuteľný umelecký zážitok.
 
Choreografia: Juraj Kubánka, Stanislav Marišler, Ján Blaho, Ján Ševčík, Jaro Moravčík, Ervín Varga a i.
 
Hudba: Tibor Andrašovan, Ján Cikker, Svetozár Stračina, Štefan Molota, Stano Palúch a i.
 
SĽUK: Slovenský ľudový umelecký kolektív je profesionálne umelecké teleso, pôsobiace v oblasti umeleckého spracovania a interpretácie tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku už od roku 1949. Jeho tvorba vychádza z autentických podôb slovenského ľudového umenia, ktoré spracováva do umelecky vysoko kvalitných a divácky úspešných programov. Počas viac ako 66-ročnej histórie so SĽUK–om spolupracovalo mnoho výrazných umeleckých osobností – choreografov, výtvarníkov, skladateľov a profesionálnych interpretov.
 
Hudobný profil telesa najviac ovplyvnil Alexander Moyzes, Ján Cikker, Eugen Suchoň, Tibor Andrašovan, Svetozár Stračina a ďalší. Ako choreograf a umelecký šéf SĽUK–u dlhodobo a výrazne formoval Juraj Kubánka. Medzi nezabudnuteľných interpretov, ktorí pôsobili v SĽUK–u, patria Heda Melicherová, bratiaŠevčíkovci, bratia Antalíkovci, Rinaldo Oláh, Ján Berky a mnohí ďalší.
 
Súčasťou predstavenia bude aj otvorený bufet pre návštevníkov. Možnosť kúpy CD a DVD nosičov.