Hogwash výstava/Kultra!, Samorast koncert

Miesto konania: Kultúrno-komunitné centrum Bašta, Bardejov
Začiatok:24.03.2018 18:00
Koniec: 24.03.2018
 
Vernisáž spojená s diskusiou a koncertom 
 
Hogwash kolektív - vernisáž výstavy 18:00
Rodinná tradícia - zomrieť prepracovaní a chudobní
Digitálna grafika
2016-2018
 
Koncert. 20.00
- Kultra!-Punk'n'bass! - https://malarie.bandcamp.com/album/kultra-mezi-skyllou-a-charybdou
- Samorast- Emo/hc/punk - https://samorast.bandcamp.com/
- DJ Selector conqueror- Reggae/Ska
 
Hogwash je hardcore propaganda kolektív. Jeho členovia spolu tvoria od roku 2015, kedy po rokoch premrhaných v reklame založili otvorenú výtvarnú skupinu.
 
Ideovo vychádzajú z oslavy vládnucého systému, poukazujú na jeho úspechy v skutočnom živote ľudí, pričom realita pre nich nie je rozhodujúca. Zobrazujú predovšetkým ideologické priania a vízie spoločenských lídrov. Neúspechy systému vykresľujú ako zlyhanie jednotlivcov. V ich tvorbe sa nájdu odkazy na historické udalosti, popkultúru, či podnikateľské legendy. Nedeklarujú žiadne skryté politické úmysly, k umeniu ich motivuje iba úprimná túžba po bohatstve.
 
Priama akcia je solidárny zväz pracujúcich, ktorý sa sústreďuje na riešenie problémov na pracovisku a v bydlisku, a na organizovanie solidárnych akcií za práva a požiadavky pracujúcich u nás aj v zahraničí. Od roku 2000 je sekciou Medzinárodnej asociácie pracujúcich (MAP), ktorá v súčasnosti združuje zväzy a skupiny z 17 krajín sveta. Na webstránke www.priamaakcia.sk informujeme o skúsenostiach zo sporov u nás aj vo svete a o možnostiach zapojenia sa do konkrétnych aktivít.